Golden Flower Oulu

Aukioloajat

Golden
Flower

Ravintola

Tervetuloa Golden Floweriin

Jo yli 30 vuoden ajan perheyrityksemme on ylpeydellä asettanut standardin kiinalaiselle keittiölle Suomessa. Olemme pyrkineet saavuttamaan maineen erinomaisen ruoan tarjoajana ja helppona ensiaskeleena Kiinan makuihin. Aikaa ei kuitenkaan voi pysäyttää ja evoluutio on väistämätöntä, siksipä saavumme nyt luoksesi täysin uudistetulla konseptilla.

 

Tämän ravintolan on tarkoitus päästää irti siitä normaalista ateriointityylistä, joka kiinalaiseen keittiöön stereotyyppisesti liitetään. Onkin ilomme esitellä teille eksklusiivinen à la carte -menumme ja sen ympärille tarkasti rakennettu kokemus. 

Olitpa sitten aloitteleva maistelija tai jo kokenut itämaisten herkkujen ystävä, meiltä löytyy jotakin sinun makuusi.  Tämä meidän matkaamme kuvastava elämys on hakenut inspiraationsa Kiinan kirjavasta kulttuurista tavalla, jota et ole ennen kokenut.

 

Kiinalla on maarajaa 14 eri valtion kanssa ja jokainen niistä on antanut oman lisänsä kiinalaisen keittiön 3000 vuoden pituiseen historiaan. Alta löydät tarkemman katsauksen kolmeen pääkeittiöön, joista inspiraatiomme ammennamme, sekä omiin erikoisannoksiimme.

Dongbei

Yhteisnimityksellä Dongbei tunnettujen Kiinan kolmen koillisprovinssin ruoka on kenties aliarvostetuinta Kiinan alueiden kulinaarisella kentällä. Dongbein alue on tunnettu pitkistä ja ankarista talvistaan, jonka vuoksi ruoat ovat perinteisesti runsaita ja lihaisia. Toisin kuin muualla Kiinassa, vehnä on riisin sijaan käytetyin viljakasvi, joten nuudelit, dumplingit ja flatbread ovat suuressa roolissa päivittäisessä ruoanlaitossa.

 

Dongbein ruoassa tuttu ja tuntematon yhdistyvät ja annoksissa esiintyvät niin makea, suolainen, mausteinen, rapea kuin pikkelöity. Tämän rauhoittavan ja lohdullisen keittiön antimet ovat loistava polku kiinalaisen ruoan maailmaan, jos olet vasta matkasi alussa.

Yue

Matkustaessasi kaakkois-Kiinaan, Hong Kongin seutuville, löydät itsesi Guangdongin provinssista, joka on kantonilaisen ja Yue-keittiön synnyinsija. Koska valtava määrä ihmisiä on muuttanut tältä alueelta ympäri maailmaa, on tämän keittiön ruoka eniten tarjottua kiinalaista ruokaa Kiinan ulkopuolella. Tämä kansainvälisesti tunnettu kiinalainen ruoka ei kuitenkaan enää vastaa tämän päivän Yue-keittiötä.

 

Autenttisen Yue-keittiön pyrkimys on varjella ruoan laatua ja sen luonnollista makua. Aito guangdongilainen kokki pyrkii esittelemään vihanneksen, lihan tai hedelmän alkuperäisen maun sellaisenaan, käyttäen mahdollisimman vähän mausteita tai sokeria. Tämän tekniikan mestari tarjoaakin ruokaa, joka ei huku häiritseviin makuihin ja yllättää heidät, joiden mielikuvissa annokset kuulostavat mitäänsanomattomilta. Yue-keittiön ruoka rauhoittaa makuhermot miedolla, tuoreella ja luonnollisella.

Sichuan

Lounais-Kiinassa sijaitseva Sichuanin provinssi on usean kansainvälistä mainetta ja suosiota nauttivan annoksen koti. Sichuan-keittiö on Kiinan sisällä suosituin, ja se on tunnettu vahvoista, rikkaista mauistaan ja erikoisuudestaan, sichuaninpippurista. Keittiön maineikkuus perustuu sen monipuolisiin ruoanlaittotekniikoihin ja sen tapaan hyödyntää mausteita ja öljyä.

 

Sichuan-keittiön makuprofiilin keskiössä on tulisuus ja mausteisuus, joskin se myös hyödyntää makean ja happaman elementtejä. Perinteisin käytetty mausteseos on ”The Five Fragrances” tai ”Chinese Five-Spice”, kiinalainen viiden mausteen yhdistelmä, joka tyypillisesti sisältää fenkolinsiemeniä, kanelinkuorta, anista ja sichuaninpippuria. Vain Sichuanista voi matkaaja löytää ”sata annosta, joissa kaikissa on yksi maku, sekä yhden annoksen, jossa on kaikki sata”.

Erikoisannoksemme

Meidän oma tyylimme tuo esiin Kiinan parhaat puolet eurooppalaiselle yleisölle räätälöitynä. Jokainen valinta, olipa kyse raaka-aineista tai annoksia korostavista mausteista, on tarkoin harkittu johdattelemaan Kiinan makujen maailmaan. Tahdomme antaa à la carte -listamme avulla ohjat sinun käsiisi, tavanomaisesta buffet-ratkaisusta poiketen.